Thursday, April 28, 2005

Beypazari Karagol

Superevariders Gezi Rehberi





Beypazarı

SÜREEn az bir gece konaklamalı.
GEZİ TİPİB
YOLUlaşım için tercih edilen yol otoban'ı Akyazı çıkışından terkedip Mudurnu yönünde gitmek, Nallıhan üzerinden Beypazarı'na ulaşmak. Çok daha güzel manzaralar ve keyifli bir sürüş imkanı sağlıyor. 350 km'Lik yolun tamamı asfalt ve düzgün. Dönüşte, hem ilçeyi Bolu'ya bağlayan yolun keyfini çıkarmak (biraz daha dar, kısmen bozuk ve virajlı bir yol ama görüntüler muhteşem), hem de otoban'ı kullanarak daha hızlı dönebilmek amacı ile Bolu yolu tercih edilebilir. Yaklaşık onbeş kilometre daha kısadır. Ankara yönünden ise düz ve temiz bir asfalttan 95 km. gidilerek varılır.
YER Beypazarı son yıllarda tam bir belediyecilik örneği göstererek atılımlar yapmış bir ilçe. Merkezdaki eski yapıların aslına uygun olarak restorasyonu, eski konakların düzenlenerek hizmete açılması sonucu Safranbolu örneğini bir kez daha canlandıran bir yer. Tarihi bir konakta kalmak, kentin eski dokusunu yaşamak, el sanatlarını görmek ve tabii yerel yemekleri tadmak için ideal bir kent. Yaprak Sarma, "Göveç" olarak anılan bir tür etli pilav, çeşitli tatlılar ve elbette havuç üzerine çeşitlemeler mükemmel.
ÖNERİLEN
ZAMAN
Hemen her mevsim gidilebilir, yine de İç Anadolu’nun dondurucu soğuklarına kalmamakta fayda var. Ankara grubu ile tanışma / buluşma amaçlı bir gezi için sezon başı tercih edilebilir.
İLGİLİ YAZILAROMM MAD RUN 2004
FORUM KONULARIYaşar "Cygnet" Özalp
KTM ciler yine azdı(Bolu/Alabanda_2-3 Ekim 2004)
KTM ciler yine azdı(Bolu/Alabanda_2-3 Ekim 2004)

Karagöl

SÜREEn az bir gece konaklamalı
GEZİ TİPİC
YOLOtobandan Bolu’ya ulaştıktan sonra Kentin içinden Karacasu yönüne dönüp 53 km. kadar gidince Karagöl’e ulaşılıyor. Otobandan sonraki yol yer yer mıcırlı ve asfalt kırığı olmasına rağmen orman manzaraları, dağlık yapısı ve içinden geçilen şirin köylerin güzelliği ile tadına doyulmaz bir sürüş keyfi sağlıyor. Ankaradan gelmek için Beypazarı’ndan sonra Bolu yolunda 30 km gidiliyor.
YER Karagöl çadır kurulabilecek geniş arazisi ve Orman Bakanlığına ait (çok temel koşulların sağlandığı) beş dağ evi + yedi odalı bina ile keyifli bir kamp yapmak için dört dörtlük bir mekan. Ankaraya yakınlığı nedeniyle de, ortak bir gezi yapılabilmesi için uygun bir yer. Doğal olarak yiyecek ve içeceklerin Bolu’dan alınması (ya da Beypazarına gidilip alışveriş yapılması) gerek. Gitmeden bir hafta önce işletmeci ile konuşup, tüm alanın bize ayrılmasını sağlamak mümkün. Unutmadan, meraklı olanların oltalarını almalarında yarar var.
ÖNERİLEN
ZAMAN
Tüm sezon boyunca gidilebilir.
FORUM KONULARIRize'deki son gezim.. Kaptanpaşa, İncesu, Başyala, Ayder;
KTM ciler yine azdı(Bolu/Alabanda_2-3 Ekim 2004)
KTM ciler yine azdı(Bolu/Alabanda_2-3 Ekim 2004)
A-RI-ZA-LI Karagöl Yaylasındaydı, 17.12.2004
Doğu karadeniz hakkında bilgi talebi