Thursday, April 28, 2005

Amasra

Superevariders Gezi Rehberi



Amasra

SÜRE1 - 3 gece konaklamalı.
GEZİ TİPİB
YOLAmasra’ya gitmek için bir seçenek Bolu’dan yedigöller tarafına dönmek olsa da, hem yolun daha temiz olması, hem de Mengen’de verilecek yemek molasının hatrına ileriden, Yeniçağa çıkışından ayrılmak daha anlamlı. Yolu sadece 30 km uzatıp toplam 446km.’ye çıkarmakta. Yolun özellikle Çaycuma’dan sonraki bölümü nefis. Bu seçenek aynı zamanda Ankara ile birlikte yapılabilecek bir gezi için de doğru buluşma noktası. Ankaradan bu rota 290km. Dönüş için Zonguldak, Ereğli, Akçakoca üzerinden Düzce’ye inilebilir, toplam 416km.
YER Orman içinden akan yol birdenbire Bakacak tepesine ulaşınca Amasra ilk görüşte çarpıyor insanı. İki adası, nefis plajı, ormanları, iki koyu ile Amasra büyüleyici bir kent. Üstelik üçbin yıl önce kurulmuş bir yer burası ve tarihin her dönemi az çok izini bırakmış. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, söylendiğine göre tüm Karadeniz’in en güzel gün batımı buradan izlenirmiş. Ve elbette “Canlı Balık”da balık yemek gerekiyor (hemen her zaman yer bulma problemi vardır, Bartından geçerken Celil beyi ya da oğlu Tevfik ya da Mustafayı aramak gerekir.) Bu gezi Batı Karadeniz rotası ile birleştirilebilir.
ÖNERİLEN
ZAMAN
Tüm sezon boyunca gidilebilir, ama Haziran’da gidilirse çok az yerde bulunabilecek güzellikte çileklerin tadına bakmak mümkün olur.
İLGİLİ YAZILARHAFTASONU AMASRA GEZİSİ
FORUM KONULARIbölüm-1_tek silindirlerle baştan sona Karadeniz(Temmuz 2004)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home