Thursday, April 28, 2005

Sokakagzi

Superevariders Gezi Rehberi



Sokakağzı

SÜRESokakağzı
GEZİ TİPİB
YOLÇeşitli alternatifler arasında en sade ve kolay ulaşım (ve de manzara – yol keyfi açısından tercih edilecek olan) Bandırma feribotu’nu kullanmak, Biga, Çan, Ezine, Ayvacık üzerinden Assos’da sahile inip batı’ya dönmek, yolda “Koyunevi” tabelasını görünce frenlere asılmak. Başınızı sola çevirince göreceğiniz toprak yoldan 4 km kadar inerek Sokakağzı’na ulaşılıyor. Yol dümdüz denize ulaşınca sağa dönmek ve sonuna kadar gitmek gerekiyor. Toplam 220 km. Alternatif (ya da dönüş için) Çanakkale üzerinden Trakya kat edilebilir (350 km). İzmir’den yol 295 km.
YER Sokakağzı yolun sapa olması nedeniyle bakir kalabilmiş güzelliklerden. Koskocaman, yaz ortasında bile tek tük insanların olduğu bir sahil, güzel bir deniz, sessizlik ve huzur. Kendinizi evde hissettiren güzellikte insanlar. Elbette gitmeden önce Hüseyin’i aramak gerekiyor, özellikle menüye karar vermek anlamlı; bir oğlak çevirme için bir gün önceden haber vermek yetse de, örneğin bir kılıç balığı sipariş edilecekse en az üç gün önceden bildirmekte yarar var. Bu gezinin B tipine alınması hem toprak olan son 4 km.lik yol, hem de kısıtlı olan konaklama olanakları nedeniyle katılımın önceden bilinme gerekliliği.
ÖNERİLEN
ZAMAN
Doğal olarak balık mevsimi, özellikle Eylül ve Ekim ayları tercih edilmeli. İlkbahar’ın da Sokakağzında ayrı bir tadı vardır, özellikle yemek alternatifleri açısından tercih edilebilir.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home