Thursday, April 28, 2005

Trilye

Superevariders Gezi Rehberi



Trilye

SÜREGünübirlik / Bir gece konaklamalı
GEZİ TİPİC
YOLFeribot ile Eskihisardan Toçular’a geçtikten sonra, Yalova, Çınarcık, Armutlu üzerinden Gemlik burnunu dolaşma. Gemliğe gelmeden önce Narlı köyünde çay molası, sonra Gemlik, Mudanya üzerinden Zeytinbağı. Toplam 210 km. Akşamüzeri dönüş. Zamana ve havaya göre kısa olsun diye belki de Gemlik - Orhangazi - Yalova rotasını tercih (150 km)
YER Trilye hakkında 3 değisik rivayet vardır ismiyle ilgili...Biri tarihe İznik konsülü diye gecen, Hristiyan din adamlarının İznik’teki toplantısında başpiskoposla anlaşmazliğa düşüp afaroz edilerek şimdi Tirilyenin bulunduğu yere gelen 3 hristiyan din adamından bahseder.... 3 anlamına gelen Trilya, bu yere adını vermiştir. Ancak diğer 2 rivayet ve 1963 sonrası anılan adıyla şu an karayolları tabela ismi de Tirilyedir.... Liman restoranda kırlangıc balığı “kılçıksız ve şişe dizilmiş” ve beyaz buğulama ile parmakları yemek mümkün. Günübirlik balık keyfine gidilir. Ve kalmak isteyen için bir adet otel ve pansiyon olarak kullanılan evler vardır.
ÖNERİLEN
ZAMAN
Her dönem çok keyifli bir mekan olmasına karşın, yazın kalabalık riskini göze almak gerek. Baharın başlangıcı ya da sonbahar sonu - kış ideal mevsim.
FORUM KONULARI10 NISAN PAZAR TIRILYE GUNLUK GEZI
NISAN 2005 TIRILYE GEZIMIZ
17.04 Ağva gezisi
Scooter tavsiyeleriniz?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home