Thursday, April 28, 2005

Anamur - Silifke Yolu

Superevariders Gezi Rehberi





Anamur – Silifke Yolu

SÜRE1 – 3 gece konaklamalı.
GEZİ TİPİB
YOLAnamur Antalya’dan da, Konya’dan da aynı mesafede, 250km. Fakat elbette Konya tercih edilmeli. Öncelikle Antalya, Side, Alanya güzergahının yaz kış tehlikeli olan trafiğinden kaçınmak için. Ama bundan da önemlisi yolu tersten yapmaya izin vermesi, yani Konya – Silifke – Anamur üçgenini büyüleyici Karaman – Mut geçişi ile yapabilmek için. Konya – Silifke 250 km.
YER Bu yolu katetmemiş sürücü, motosiklet sürüşünden alacağı tüm keyfin en az yarısı ile henüz tanışmamış demektir. Dört teker kafeslerde tam bir kabusa dönüşen (ve bu nedenle de genellikle sakin olan) yol motosiklet için ideal. Tertemiz bir asfalt ve tadına doyulmaz virajlar, deniz kıyısından yüzlerce metreye çıkış ve inişler, büyüleyici görüntüler ve her virajda insanı dalga dalga saran muz ve portakal çiçeği kokuları… Topu topu 130 km.lik bir yol olmasına kanmamak gerek, durulacak çok fazla yer, girilecek çok deniz, tadılacak nefis yemekler var. Cennet cehennem gibi bilinen yerleri bir kez daha gezmek, kadınlar plajında denize girmek, Aydıncık’ta balık yemek, Taşucunda rehavete kapılmak gibi yolun sıradan güzellikleri bile günü tüketmeye yetiyor.
ÖNERİLEN
ZAMAN
İlkbahar sonu yada sonbaharda gidilmeli. Yaz sıcağı yolu çekilmez hale getirmekte, keyfini bozmakta. En güzel zamanı Nisan sonu ile Mayıs başı.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home