Thursday, April 28, 2005

Koprulu Kanyon

Superevariders Gezi Rehberi






Köprülü Kanyon

SÜRE2 ya da 3 gece konaklamalı.
GEZİ TİPİB
YOLKöprülü Kanyon’a Konya (Meram Ekspresi) üzerinden gelmek yol keyfi açısından en iyi seçim. Beyşehir gölü’nün güneyini takip ederek uzanan yol Toros’ları aşan en keyifli ve düzgün yollardan biri. Yolda İbradı kasabası geçildikten 3 km. sonra bir köprüye gelinir. Hemen köprü çıkışında soldaki sapağa girilince bir kilometre ileride dere kenarında küçük bir kır lokantasına ulaşılır. Fesleğen, sarımsak, limon, rezene ve soğan sosu ile hazırlanıp asma yaprağına sarılarak pişirilen balığı mutlaka yemek gerekir. Bu yolun en kötü kısmı Antalya – Manavgat sahil yolundaki bölümdür, neyse ki kısa sürer. Bereket kasabası yakınlarındaki BP istasyonunun yanından sağa, Beşkonaklar yönüne girmek gerekir. Toplam 334km. Köprülü kanyon’a Antalyadan da gitmek mümkündür; Kısadır (100km) ve keyifsizdir.
YER Köprülü kanyon Milli Parkı tam bir doğa harikası. Uzun yürüyüşler, rafting, yüzme.... Burada kalınırken on km. yukardaki Selge köyüne mutlaka çıkmak gerekir, döne döne tırmanan yol, her virajda kanyonun ayrı güzellikte bir manzarasını sunar. Köyün antik tiyatrosu gezilir, köylülerle sohbet edilir ve köy kahvesinde çorba içilip sahanda yumurta yenir.
ÖNERİLEN
ZAMAN
Yazın Antalya’nın sıcaklarından kaçan insanlarla tıklım tıklım dolu olan Köprülü Kanyon için en ideal mevsim Nisan ya da Ekim ayıdır.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home